Kickstarter отличный пример неизбежного возврата системы из какого-то нестандартного состояния в более привычное. Изначально проект планировался, как помощь молодым изобретателям и инноваторам: авторы могли описывать идею нового устройства (идею игры, книги, дизайнерского предмета и т.д.), представляли публике простой прототип — как правило самодельный — и собирали деньги на его реализацию. То есть деньги как раз шли на то, чтобы разработать промышленный вариант и наладить производство. В теории можно было прийти на Кикстартер простым парнем из деревни, спаявшим прототип в гараже, и собрать средства на воплощение своей мечты в жизнь.
Однако со временем естественным образом привлекали больше внимания те, кто прошёл на момент презентации чуть дальше: сделал более качественный образец, заказал более дорогой видеоролик, или даже уже частично наладил какие-то производственные процессы. Это всё выродилось в то, что Кикстартер превратился из краудфандинговой площадки в магазин. А точнее сказать — Телемагазин. Отличие от обычного магазина в том, что в Телемагазине товар делает вид, что он уникален, и в других местах такой не купить. В остальном же теперь проекты выходят на Кикстартер с полностью готовым продуктом, полностью налаженной линией выпуска и профессиональной рекламой. Стоимость выхода на Кикстартер в наши дни нередко превышает потенциально возможные сборы. Всё больше краудфандинговых кампаний в качестве гола (то есть суммы, которую необходимо собрать) ставят глубоко формальную небольшую цифру. Сложное и дорогое электронное устройство просит для старта $20000 — в реальности этого не хватит даже на полноценный production-ready прототип. Например, пресс-форма для литья пластикового корпуса сама по себе может стоить $5000-$10000, а производство ещё даже не началось. Потому что на самом деле разработчики сейчас не выставляют свои идеи для сбора денег на воплощение. Они выставляют готовый товар в магазин.
Естественные и вроде бы правильные процессы (более качественное привлекает больше внимания) привели к искажению или даже исчезновению первоначальной цели проекта Кикстартер. Из интересной и необычной площадки по финансированию изобретений он стал магазином — тоже не совсем банальным, но с очень привычным механизмом работы как для продавцов, так и для покупателей. Исключения случаются, однако в целом тенденция очевидна.
На мой личный взгляд владельцам Кикстартера нужно было остановить это в своё время. Если на западе есть термин overqualified в качестве причины отказа при приёме на работу, то можно было и здесь балансировать допустимый уровень готовности продукта при публикации на площадке. Но что имеем, то имеем.
#gadgets
#DidYouKnow❓
Relying on the healing power of nature, Naturopathy stimulates the human body's ability to heal itself!
Test your knowledge about Naturopathy. Take the quick quiz today!
Visit: https://quiz.mygov.in/quiz/naturopathy-quiz/
📢 The Weekly Wrap – 16 May 2025
1) #DidYouKnow Today is Drug Victims Remembrance Day?
An annual observance to rally together on the harms and trauma of drug abuse.
Visit the “Museum of Us” exhibition from 16 to 18 May at Suntec City, 10am to 8pm, to get an insider perspective on the impact of drug abuse and offer support in the healing process.
🔗 Show your support at: go.gov.sg/rday2025.
2) The Together, for Better roadshows: Back in your ‘hood!
Our roadshows are back, and we’re making our way to Bukit Panjang and Hougang this weekend!
What’s in store for you:
✅ Interactive exhibits
💼 Professional advice on jobs and upskilling
🎁 Join quizzes and win prizes
🔗 More details: togetherforbetter.gov.sg/events-and-roadshows/
See you at Hillion Mall and Hougang Mall on 17 & 18 May, from 11am to 8pm!
Daily Questions and Answers
1. The ‘Roof’ of the world is referred to which place?
Answer: Pamir knot
2. What is the currency in Cambodia?
Answer: Riel
3. What is dew point?
Answer: The temperature at which dew begins to evaporate
4. How do you measure the speed of wind?
Answer: Anemometer
5. Name the river that is not crossed by any bridges.
Answer: Amazon
#DidYouKnow
One million Earths could fit inside the sun!
Via @askmenow
News headlines: read here
Try: Quiz MCQ
For Fun: Be Like Bro , sarcasticLOL
1. How many countries are present in Africa?
Answer: 54 countries
2. Which planet is closest to Planet Earth?
Answer: Venus
3. What erupts from a volcano?
Answer: Lava, steam, ash, pieces of rock, and gaseous sulfur compounds
4. What is the name of the strait that separates the north and south islands of New Zealand?
Answer: Cook strait
5. Which is the direction at which wind blows?
Answer: Leeward direction
#DidYouKnow
At over 2,000 kilometers long, The Great Barrier Reef is the largest living structure on Earth
Via @askmenow
Know more about:
1- Venezuela Oil Crisis
2. Rohingya Refugee Crisis
News headlines(29.01.2021): read here
Try: Quiz MCQ
For Fun:Be Like Bro , sarcasticLOL
Today's Questions and Answers
1. Which is the coldest continent in the world?
Answer: Antarctica
2. Which is the world’s smallest country?
Answer: Vatican City
3. Where is the Colloseum located?
Answer: Rome, Italy
4. Where is the Tower Bridge located?
Answer: London, UK
5. Where is the Leaning Tower of Pisa located?
Answer: Pisa, Italy
#DidYouKnow
There is enough DNA in the average person’s body to stretch from the sun to Pluto and back — 17 times.
Via @askmenow
Today's news headlines: read here
Try: Quiz MCQ
For Fun: Be Like Bro , sarcasticLOL
Today's Questions and Answers
1. Which is the largest waterfall in the world?
Answer: Victoria Falls
2. Which is the largest desert in the world?
Answer: Sahara Desert
3. What are the branches of a river called?
Answer: Tributaries
4. Which is the largest island in the world?
Answer: Greenland
5. What heats the water in a hot spring?
Answer: Magma
#DidYouKnow
In a glass of water when you pour a handful of salt, the level of water does down
Via @askmenow
Today's news headlines: read here
Try: Quiz MCQ
For Fun: Be Like Bro , sarcasticLOL
Today's Questions and Answers
1. Which is the tallest mountain in the world?
Answer: Mount Everest
2. Which is the latitude that runs through the centre of the Earth?
Answer: Equator
3. What are the names of the 5 oceans of the world?
Answer: Indian Ocean, Southern Ocean, Atlantic Ocean, Pacific Ocean, and Arctic Ocean
4. Which country has the highest population?
Answer: China
5. Which is the longest river in the world?
Answer: The Nile, Africa
#DidYouKnow
The Paris Agreement on climate change was signed by the largest number of countries ever in one day.
Via @askmenow
Today's news headlines: read here
For fun visit : Be Like Bro , sarcasticLOL
Try : Quiz MCQ
Daily Questions and Answers
1. Aurora Borealis are created in which layer of atmosphere?
Ans. Thermosphere
2. What is the instrument used to measure wind speed?
Ans. Anemometer
3. Eiffel Tower is six inches taller in summer due to-
Ans. Thermal Expansion
4. Eiffel Tower is taller in which season-
Ans. Summer Season
5. Who was the first person to win the Nobel prize in physics?
Ans. Wilhelm Conrad Röntgen (1901)
#DidYouKnow
The reason the ocean has waves and has tides that switch from high to low is that the gravitational pull from the moon and the sun keep changing.
Via @askmenow
Know more about:
1- Aurora Borealis vs Aurora Australis
Today's headlines: read here
For fun: Visit @sarcasticLOL & @updateee
Daily Questions and Answers
1. Sleeping under the tree at night time is dangerous because trees produce some gas, what is the gas?
Ans. Carbon Dioxide
2. Sound waves cannot travel in?
Ans. Space or Vacuum
3. What is the full form of NASA?
Ans. National Aeronautics and Space Administration
4. What is the atomic number of sodium?
Ans. 11
5. What are the three subatomic particles in an atom?
Ans. Eelectrons, protons and neutrons
#DidYouKnow
The decimal number system we use today was invented in India.
Via @askmenow
Latest news: Hong Kong internet provider admits blocking pro-democracy website
Have fun with @sarcasticLOL
Daily Questions and Answers
1. We live in which layer of atmosphere?
Ans. Troposphere
2. 1 Nanometer is equals to how many meters?
Ans. 10 power minus 9 meters
3. Sun appears red at morning and evening because of?
Ans. Scattering of light
4. Which Scientist named the words positive and negative in electrical charges?
Ans. Benjamin Franklin
5. A Reusable space rocket is called as?
Ans. Space shuttle
#DidYouKnow
Dogs have an amazing sense of hearing and can hear sounds at four times the distance than humans can.
Via @askmenow
Latest news:Yellow mealworms become first insect approved in EU as human food
Know more about:Mealworm